Aby školáci boli v tých najlepších rukách

24.11.2009 Prešov

Minulý týždeň absolvovalo 86 zamestnancov materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Kurz prvej pomoci.
Školitelia zo Slovenského červeného kríža učili týchto pedagogických i nepedagogických pracovníkov, ako správne zasiahnuť v prípade úrazu alebo ohrozenia života.

„Učitelia, ale i ďalší pracovníci základných a materských škôl sa denne stretávajú s možnými rizikami, ktoré prirodzene súvisia so starostlivosťou o deti a mládež. Musia preto vedieť správne a najmä pohotovo zareagovať či už ide o malú odreninu, prejav alergie alebo zlomenú nohu či dokonca niečo ešte vážnejšie, “ uviedla Ľudmila Kravčáková z Odboru školstva, kultúry a športu MsÚ v Prešove, koordinátorka školenia. Kurz prvej pomoci, ktorý prebiehal počas piatku 20.11.2009 v priestoroch rokovacej sály Mestského úradu v Prešove, viedli zdravotníci zo Slovenského červeného kríža. Po jeho absolvovaní získali vyškolení zamestnanci vzdelávacích zariadení osvedčenie akreditované Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky.

Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región